Efter en succesfuld karriere som direktør i Storbritannien for Otto Mønsteds største margarinefabrik vendte Einar Schou i 1908 hjem til Danmark.

Han købte Palsgård i Hosby nær Juelsminde og indledte på godset forsøg på at få vand og olie til at emulgere. I 1920 tog han patent på metoden. Han opførte en mindre fabrik ved godset, der også senere gav navn til virksomheden.

Den blev de følgende 100 år en stor international producent af emulgatorer, der bruges i fødevareproduktionen til at sikre konsistens, smag og holdbarhed.

Palsgaard leverer til mere end 100 lande og har også produktion i Malaysia, Mexico, Brasilien og Holland. Hovedkvarteret er stadig nær godset ved Juelsminde, hvor virksomheden beskæftiger ca. 300 medarbejdere. Globalt er der i alt omkring 500 ansatte. Forskning og udvikling er afgørende for Palsgaards fortsatte vækst, og det sker i datterselskabet Nexus A/S.

Efter Einar Schous død i 1925 overtog sønnen Herbert Schou virksomheden. Han og hustruen Gudrun Schou overdrog i 1957 ejerskabet af gods og virksomhed til en nyoprettet fond, Schou-Fondet, som i dag stadig er ejer af Palsgaard Gods A/S, der er moderselskab for Palsgaard A/S.

Videre læsning

Læs mere om Industri i Hedensted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked