Tidslinje

7. august 1730
Konstruktion påbegyndt
12. maj 1731
Stabelafløbning
1771
Udgået
Forklaring Hvorledes at Spanterne hvorefter saadane skibe som Orlogskibene prsse. Lowise og Charlotte kand byges skal forfærdiges
.
Afrids paa et skib af 60 Canoner
.

Model af Prindsesse Lovise (1731).

.

Model af Prindsesse Lovise (1731).

.

Fakta

Navn: Prindsesse Lovise

Type: Orlogsskib

Nationalitet: Dansk

Konstruktør: K. N. Benstrup

Stabelafløbning: 1731

Prindsesse Lovise var et dansk orlogsskib. Orlogsskibet blev bygget under konstruktør K. N. Benstrup.

Byggestedet er angivet som Gammelholm. Konstruktionen blev påbegyndt i 1730. Orlogsskibet løb af stablen i 1731.

Skibet havde 60 kanoner ombord, en styrke af 449 besætningsmedlemmer samt en længde på 150 fod og bredde på 40 fod.

I 1723 blev H. K. N. Benstrup og H. L. Bragenes sendt til udlandet for at studere skibbyggeri. Ved deres hjemkomst skulle de hver især bygge et skib. Bragenes døde i 1729, og hans stedfortræder blev Thurah, der kom under Benstrups overinspektion. I 1730 løb de to skibe af stabelen på samme dag. Det var Bragenes' Svanen og Benstrups Tre Løver. Der efter blev Benstrup udnævnt til fabriksmester. Efter Tre Løvers tegning byggedes Prinsesse Charlotte Amalie, Prinsesse Louise, Prinsesse Sophia Hedvig, alle 1731, samt Markgrevinde Sophia Christine, 1732. Bendstrup indførte den forbedring at kabyssen, der hidtil havde været opmuret i lasten, nu blev anbragt på øverste dæk. Alle Benstrups skibe blev bygget uden bovporte på underste batteri.

Videre læsning

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler fra orlogsbasen

Eksterne links

---

Denne artikel er sammensat af indhold fra databasen orlogsbasen.dk. I artiklerne får du mulighed for at dykke ned i indhold om en lang række danske orlogsskibe. Vi har valgt at inddrage så mange skibe som muligt. Derfor kan mængden af tekst og data variere, og der vil være artikler uden billeder og navne eller med meget få informationer. Læs mere om orlogsskibene.