.

De 16 sogne i Ringsted Kommune ligger alle i Ringsted-Sorø Provsti i Roskilde Stift. De er fordelt på otte pastorater. I kommunen er 74 % af indbyggerne medlemmer af folkekirken, hvilket er lige over landsgennemsnittet på 73,8 % (2021). Det er især kommunens landsogne, der trækker andelen op, mens sognene Ringsted, Benløse og Valsølille ligger under landsgennemsnittet.

Missionshuset Bethlehem ligger i Ringsted. Det er tegnet af Gotfred Tvede og indviet i 1909. I 2015 blev det solgt. Af skoler i Ringsted Kommune med religiøst fundament kan nævnes Ringsted Privatskole, der blev oprettet i 1969 af Syvende Dags Adventistkirken og bygger på en kristen grundholdning, og Sct. Joseph Skole (oprettet 1914), der hviler på et katolsk-kristent livs- og menneskesyn. I Ringsted findes også Sankt Knuds Kirke, der huser byens katolske menighed.

I kommunen ligger Ringsted Frikirke, en evangelisk frikirke under baptistmenigheden (oprettet 2004), og i Kværkeby findes Indre Mission. Hovedafdelingen af Alevi Forbundet i Danmark ligger i Ringsted. Alevismen, der er en selvstændig religion nært beslægtet med islam, har sine rødder i Tyrkiet. Alevi Forbundet i Danmark blev anerkendt som trossamfund i 2008.

Moskéen Ringsted Camii/Dansktyrkisk kultur og aktivitetsforening blev etableret i 2001. Den er en del af Diyanet, Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse, som er det største anerkendte muslimske trossamfund i Danmark. Kommunen huser også den arabiske moské Wakf Al Massira/Ringsted Moské, grundlagt i 1987 og anerkendt som trossamfund i 2015.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ringsted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Religion og trossamfund