Religion og trossamfund i Tårnby Kommune, 72,5 % af Tårnby Kommunes indbyggere er medlemmer af folkekirken, hvilket er lidt mindre end landsgennemsnittet på 75,3 % (2018). Amagerland Provsti i Københavns Stift omfatter Tårnby og Dragør Kommuner og har seks pastorater og seks sogne. Heraf omfatter Tårnby Kommune de fire, alle med forstadspræg. Der er 12 sognepræster og fire menighedsråd i kommunen.

Kastrup Sogn har gennemgået en udvikling mht. sogneudskillelser, som svarer til flere andre forstadsområder. En aktiv kirkekomité stod i spidsen for, at Kastrup Kirke blev bygget i 1884. Komitéen fik bl.a. støtte af Indre Missions venner i sognet. Siden fulgte udskillelse fra Tårnby Sogn i 1917. Herefter har det kirkelige liv været præget af Kirkefondets arbejde med udgangspunkt i et aktivt menighedssamfund, der omfattede bl.a. Blå Kors Danmark, ydre missionskredse, KFUM og KFUK.

En tilsvarende udvikling er sket med Korsvejens Sogn, der blev udskilt fra Kastrup Sogn i 1973. En kirkekomité blev dannet i 1953, hvorefter der gennem flere år blev samlet ind, indtil Holger Jensens specielle pyramideformede kirke stod færdig i 1973.

Skelgårds Sogn er det sidste sogn, der blev udskilt i kommunen. Det foregik fra Tårnby Sogn i 1989, hvor en nyopført kirke samtidig blev indviet. Både Tårnby og Korsvejens Sogne har FDF-kredse.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Tårnby Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Religion og trossamfund