Faktaboks

Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
302915
Sted- og lokalitetsnummer
020307-129
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, "Birkehøj", ca. 1 x 13 m, med noget udflydende konturer. Østsiden er noget afgravet. Den er græsklædt med enkelte store træer.

Undersøgelseshistorie

1959
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1959
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, "Birkehøj", ca. 1 x 13 m, med noget udflydende konturer. Østsiden er noget afgravet. Den er græsklædt med enkelte store træer. J 1376/59 om fredningen.
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorDimensioner iflg. blå kort ikke eftermålt, men rimeligt sandsynlige. Bevokset med velplejet græs. En stor bøg og to små birke på højen. Beliggende i rekreativt område med spredte træer i græs øverst på skråning med udsigt over Bagsværd Sø. En grusvej fører vest og syd om højen i ca. 10 m afstand. ** Seværdighedsforklaring ** Ikke synderligt seværdig. Bevoksning: 1988: Græs og Løvtræer
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links