Faktaboks

Kommune
Aalborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
131052
Sted- og lokalitetsnummer
120803-75
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1,25 x 11 m. Lille hul i top, ellers velbevaret. Be- vokset med lyng og fyr i udkanten af hede. (Nordlige del på 6b, sydlige del på 7a). 1953: Høj, lynggroet, 1 x 9 m. I toppen et 0,35 m stot hul. Ejdrup, matr.nr. 7a: Høj i skel til matrr.nr. 6a af Ejdrup.

Undersøgelseshistorie

2001
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumHøj beliggende i udtyndet løvskovsareal. Lysåbent overgroet i ung ask og røn. Bør plejes.Potentielt flot vue mod S.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links