Faktaboks

Kommune
Varde Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
320474
Sted- og lokalitetsnummer
190504-35
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Højrest. bevaret. Ca. 1,5 x 15 m (Ø - V) - 7 m. I N-siden en 3 - 4 m vid sænk- ning, der fra SV falder mod NØ. Græsklædt i ager.

Undersøgelseshistorie

1916
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidVed Randene af Grusgraven her staar Foden af en Høj, den er indtil ca. 1,50 m h. og noget uregelmæssig. Det er bekræftet af Lodsejeren, at der har været en Høj her, dennes Diam. har været omtrent 22 m.
1956
Sløjfet ved land- og skovbrug - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,D

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links