Foto, detalje
.

Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Ikke-fredningsværdig 1937-56
Fredningsnummer
290715
Sted- og lokalitetsnummer
170810-31
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Rest af høj, ca. 1,5 x 15 m i Ø-V, 9 m i N-S. Græsklædt i ager.

Undersøgelseshistorie

1902
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjrest. 1.6 x 20 M. Kun en ringe Del af Højen mod Syd staaende, Resten afgravet til Bund. Lynggr. i Ager. Intet vides at være fundet.
1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRest af høj, ca 1,5 x 15 m i Ø-V, 9 m i N-S. Græsklædt i ager.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske Museer

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links