Foto, oversigt
.

Faktaboks

Kommune
Vejen Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
330645
Sted- og lokalitetsnummer
190305-36
Anlæg
Rundhøj, Udateret (dateret 3950 f.Kr. - 2012 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj med lille plyndringshul.

Undersøgelseshistorie

1898
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidEn Høj, 1,1 M.h., 19 M.br. Højen er lynggroet og ligger i Hede. Den er udgravet og ikke tilkastet.
1898
Privat udgravning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1952
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidSløjfet.
2009
Museal rekognoscering - Sydvestjyske MuseerFortidsmindet er ikke registreret / har intet fredningsnummer: Høj, ca. 1,7 x 18 m. I midten hul, ½ m. dybt. Overfladen ujævn efter planteriller. Gran i plantage.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Udateret

I visse tilfælde er det ikke umiddelbart muligt at datere et fortidsminde uden at foretage en nærmere undersøgelse. Da beskyttede fortidsminder er fredede – også for arkæologer – er det ikke altid muligt at datere anlægget, før der foretages en videnskabelig undersøgelse. I de tilfælde, hvor fortidsmindets præcise alder er ukendt, eller der er tvivl om dateringen, anvendes betegnelsen udateret. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links