Faktaboks

Kommune
Silkeborg Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
32
Sted- og lokalitetsnummer
160608-141
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Undersøgelseshistorie

1877
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid[Sb. 141-50] Nogle Grupper med lave Smaahøje ligge her paa Lodden i alt 9-10. Intet er fundet ved Opdyrkning af de største [heriblandt sb. 150] mod S.Ø.
1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidMatrnr. 1b Store Hjøllund. Lav lille Høj. Intet nu at se.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links