Fortidsminde set fra vest
.
Fortidsminde set fra syd
.
Fortidsminde set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Nyborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
371841
Sted- og lokalitetsnummer
090617-184
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 3718:41 Gravhøj. 7 m i diameter, 0,5 m høj.

Undersøgelseshistorie

2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er rundhøj, der ligger i lysning i granskov. På højen er opvækst af græs, brændenælder og brombær. På sydsiden står en gran. Østsiden er meget nedbrudt. Der mangler græsdække, og der er tydelige brændspor med forkullet træ, bl.a. et par større stykker mod nordøst. På højtoppen ses en tilsvarende plet uden græs.
2016
Museal besigtigelse - Odense Bys MuseerRundhøj, Koskov, 7x7x0,5 meter med en relativ nedbrudt østlig side grundet en ældre skade. Beliggende i lysning i granplantage og blandingsskov, men ikke beplantet. Der ses et enkelt mindre selvsået grantræ på højens sydlige side. Højen er ikke nem at erkende i den tætte bevoksning.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links