oversigt, set fra NV
.
oversigt, set fra øst
.
oversigt, set fra NV
.

Faktaboks

Kommune
Køge Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
35279
Sted- og lokalitetsnummer
050107-1
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj i Krageskoven. 1,5 x 16 m. Bev. med et enkelt stort nåletræ; iøvrigt græsklædt.

Undersøgelseshistorie

1875
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidPaa svag Højning over en jævn Flade ligger en Høj med usikker Omkreds (omtrent 15 Skridt i Tværm. og 4-5 Fod høj), paa den affladede Top ere Bord og Bænke anbragt. Bevoksning: 1983: Løvkrat
1941
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj i Krageskoven 1 1/2 x 16 m.Bev. med et enkelt stort Naaletræ, iøvrigt græsklædt.
1941
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj, velbevaret. Bevokset med et enkelt gammelt nåletræ helt overvokset med bøgekrat. Ingen undervegetation. Ligger tæt ved skovvej. Langs denne umiddelbart ind til højfoden store brændestabler. I øvrigt ligger fældede løvtræer på og indtil højen. . Bevoksning: 1983: Løvkrat
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2014
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links