Faktaboks

Kommune
Skive Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
17052
Sted- og lokalitetsnummer
131003-11
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 0,30 x 10 m. Udgravet ved stort tophul. Bevokset med græs, gran og og birk. I plantage. Matr.nr. 11b: Høj i skel til matr.nr. 8ø af Krejbjerg. Højen aflyst d. 8/6-2005, idet den for længst er sløjfet. Meddelt til Dokumentation. ***************************************************************** NMI: Fredningsværdig på sin plads.

Undersøgelseshistorie

1910
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1938
Privat besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1949
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1950
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2005
Aflysning - KUAS, FortidsminderFortidsmindet er for længst sløjfet.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Thy

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links