Oversigt fra SØ
.
Oversigt fra S
.
Oversigt fra V
.

Faktaboks

Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
302945
Sted- og lokalitetsnummer
020307-270
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Gravhøj ”Luciehøj”. Højen er 25 m i diameter og 2 m høj. Toppen er flad. Mange sten synlige i overfladen. På bakketop.

Undersøgelseshistorie

2014
Privat besigtigelse - KulturstyrelsenHøj. Observeret og indrapporteret af privatperson. Synlig på reliefkort.
2015
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiRundhøj, diameter ca. 25 m, højde ca. 2 m, flad top. Mange større og mindre sten ses i overfladen. To ældre stiforløb fører op over højen, som er bevokset med græs og bøgekrat og et enkelt stort bøgetræ. To ræve- ell. grævlingegrave i hhv. højens nord- og nordvestfod synes pt. ikke at være aktive. Højen ligger øverst på en lille naturlig bakkeknold oven for Furesø og tæt nord for Kulhusvej i Frederiksdal Storskov.
2015
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2015
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links