Oversigtsfoto set fra NØ
.
Oversigtsfoto set fra SØ
.
Oversigtsfoto set fra V
.

Faktaboks

Kommune
Silkeborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
241173
Sted- og lokalitetsnummer
160105-252
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tinglyst 2004: Højrest, 15 m lang i SØ-NV og 8 m bred i NØ-SV. Kun den nordøstlige del af højsiden er tilbage; resten bortgravet. Umiddelbart sydøst for fredet høj 2411:72.

Undersøgelseshistorie

2004
Tinglysning - KUAS, Fortidsminder
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumGravhøj. I lysning i skov. Beliggende tæt ved skovsti. Bevokset med et par gamle nåletræer samt lyng og tyttebær/blåbær. Østsiden står uden græsdække.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links