Oversigtsfoto set fra Ø
.
Oversigtsfoto set fra SV
.
Oversigtsfoto set fra V
.

Faktaboks

Kommune
Silkeborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
251016
Sted- og lokalitetsnummer
160606-323
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Gravhøj. 12 m i diameter, 1 m høj.

Undersøgelseshistorie

1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 1 x 18 m . Lidt ujævn overflade. Bevokset med gran og mos.
1951
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSom beskrevet. Tilstand bevares. Ujævn i overflade efter renafdrift og stormfald. Nyplantning for tæt på højfod. Fot. Ø. Bevoksning: 1982: Mos og Græs
1990
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
1990
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1990
Institutionssag uden journaldata - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 1,0 x 18,0 m. Ujævn overflade.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Bevokset med græs, bregner, blåbær/tyttebær samt to gamle graner.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumGravhøj. I skov. Bevokset med græs, bregner, blåbær/tyttebær. Træerne er fældet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links