oversigt, set fra NØ
.
oversigt, set fra vest
.
oversigt, set fra nord
.

Faktaboks

Kommune
Odsherred Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
28249
Sted- og lokalitetsnummer
030405-216
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tingl.: 27/5 1910, Statshmd. Laurits Vilhelm Petersen. Høj, "Snogehøj" 3,5 x 25 m. Toppen affladet. Ejeren siger, at der i hans barndom var et hul i toppen. Siderne synes noget afgravet, men tilgroet. Bev. med buske. I ager.

Undersøgelseshistorie

1874
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidS. for den [sb.215] Snogehøj, der er beskadiget ved Mergelgravning i den Banke, hvorpaa den ligger, og viser Spor til Gravning i Vestersiden. Bevoksning: 1983: Løvkrat og Løvtræer
1941
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj "Snogehøj" 3,5 x 25 m. Topppen affladet. Ejeren siger, at der i hans Barndom var et Hul i Toppen. Siderne synes noget afgravet, men tilgroet bortset fra et Par vindblæste Pletter. Bevoxet med Buske. I Ager.
1941
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor"Snogehøj". Stor høj : 3,8 x 28 x 25 m, Toppen skråt afgravet mod nordvest. Stejle sider. På toppen står en tønde til fodring af fasaner, ses ikke udefra. Bevoksning: 1983: Løvkrat og Løvtræer
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links