højen set fra øst
.
oversigt, set fra NV
.
4768
.

Faktaboks

Kommune
Ringsted Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
342517
Sted- og lokalitetsnummer
040218-15
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 2 x 22 m. Noget ujævn overflade med tilgroede fordyb- ninger, hovedsagelig vist efter rævegrave. Bevokset med græs og enkelte store løvtræer. I skov.

Undersøgelseshistorie

1883
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj i St. Høedskov. Bevoksning: 1983: Græs og Løvkrat
1940
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 2 x 22 m. Noget ujævn Overflade med tilgroede Fordybninger, hovedsagelig vist efter Rævegrave. Bevokset med Græs og enkelte store Løvtræer. I Skov.
1940
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj. Høj, måltagning vanskelig p.g.a. tæt bevoksning, ser intakt ud, mål ca. 2 x 22 x 22 m ? Den har noget ujævne sider, men med en ret flad top. Den er bevokset med yngre løvtræer, ser selvsåede ud, græs og hindbærkrat. Den ligger højt på en bakke, nær Ø-skråning ned mod lavning. Kunne ved pleje blive et pænere mindesmærke, ses ikke på grund af bevoksning på og ved højen. Omtrent 75 m til skovvej, ca. 400 m til offentlig vej. ** Seværdighedsforklaring ** Ret stor høj, højt i terræn (ses ikke p.g.a. skovens træer). Bevoksning: 1983: Græs og Løvkrat
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links