Faktaboks

Kommune
Rebild Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
1412162
Sted- og lokalitetsnummer
120310-242
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tinglyst tekst 2003: ***************** Høj, velbevaret, 1m høj, 12 m i diameter. Bevokset med gamle egetræer, der ikke er omfattet af fredning. I Løvskov ud mod vej.

Undersøgelseshistorie

1931
Dyrkning/land- og skovbrug - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1971
Museal besigtigelse - Rigsantikvarens Fortidsmindeforvaltning
1973
Tinglysning - Rigsantikvarens Fortidsmindeforvaltning
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Træbevokset uanseelig høj i mindre skovområde nær boligområde og vej.
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumUundseelig, græsklædt høj i egetræsbevoksning.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links