4675 oversigt med skovdige i højside i NV. Set fra NV.
.
4674 oversigt. Set fra S.
.

Faktaboks

Kommune
Vordingborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
412723
Sted- og lokalitetsnummer
050207-6
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tingl.: 10/7 1936. Godsejer Emil A. Hagstrøm, Høvdinggård. Høj, "Tinghøj", 4 x 30 m. Gangsti til top. Bevokset med store bøge.

Undersøgelseshistorie

1876
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRund Jordhøi, omtrent 96 Fod i Tværmaal, 12 Fod høi, affladet paa Toppen og med Gangsti om Siden, men ellers velbevaret.
1945
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid"Tinghøj", 4+30 m. Gangsti til Top. [[Bevokset med store Bøge]].
1945
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dkStor imponerende og velbevaret høj. Fundet som beskrevet, dog uden gangsti. Bevokset med fire store bøge. Bunddække: Græs.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links