oversigt, set fra SV
.
slid på nordlige højside, set fra nord
.
oversigt, set fra nord
.

Faktaboks

Kommune
Odsherred Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
30227
Sted- og lokalitetsnummer
030403-38
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fælles kort for 3022-5 til 3022-17. Høj, "Sneglebakken", 3 x 22 m. En sti fører spiralformet fra fod til top. Træbevokset i skov.

Undersøgelseshistorie

1941
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, "Sneglebakken", 3 x 22 m. En Sti fører spiralformet fra Fod til Top. Træbevokset i Skov.
1941
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorStor kuplet høj, "Sneglebakken". I højens sider ses sneglegange der snoer sig op til højens top. Højen har flad top. Højen er meget "slidt". Bevoksningen på top og i et bredt bælte ned over nordsiden er helt væk. Mål: 3,2x22x20 m. Fortsættelse: restaurering. Kan evt. indgå i plejen". Færdigbehandlet af TS. ** Seværdighedsforklaring ** Sti fører lige forbi og videre op til Vejrhøj. Bevoksning: 1983: Løvtræer
2008
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2008
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links