Oversigt - set fra V
.
Oversigt - set fra SØ
.

Faktaboks

Kommune
Gentofte Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
3030172
Sted- og lokalitetsnummer
020302-123
Anlæg
Skelsten (ejendom), Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Skelsten. Tilhugget firkantet sten, ca. 18 x 18 cm i fladen og 35 cm høj.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterSkelsten, 18 x 18, 35 cm høj.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Ikke opmålt.
2014
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiSkelsten. 22 x 22 cm og 32 cm høj. Skelsten af grå granit med to kløvesider. I toppen falder stenen mod Ø. Stenen står ind i en skrænt. Ca. 2,5 meter nord for stenen går en skovsti. Skelstenen er en ud af tre skelsten, der står nord for den del af fæstningskanalen kaldet Ermelundsgennemgravningen, som er en del af Københavns befæstning.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Skelsten

Skel, den retligt gældende grænse, der omgiver en fast ejendom. Som regel er skellet synligt i marken. Er dette ikke tilfældet, kaldes skellet blindt. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links