skelsten
.
stedet hvor fortidsmindet skulle have været
.

Faktaboks

Kommune
Langeland Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
43173
Sted- og lokalitetsnummer
090512-24
Anlæg
Skelsten (ejendom), Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Beliggenhed: Kommunevej nr. 203, Fredensgade ud for hus nr. 2. I matr.noteret som "a": ***************************************************** Skelsten. Tilhugget granitsten, 22 x 20 cm i grundflade, 25 cm høj, med afrundet top. På siden, som vender mod vest, er indhugget en krone. På toppen et lille hul.

Undersøgelseshistorie

1993
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2015
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet kunne ikke findes
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerOdense Bys Museer har efter forgæves tilsyn i december 2015 kontaktet Lokalhistorisk forening på Strynø, der efter megen søgen har fundet stenen langt inde i en hæk.

Skelsten

Skel, den retligt gældende grænse, der omgiver en fast ejendom. Som regel er skellet synligt i marken. Er dette ikke tilfældet, kaldes skellet blindt. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links