Oversigtsfoto
.
Ringkl
.
Rindum
.

Faktaboks

Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
250257
Sted- og lokalitetsnummer
180409-59
Anlæg
Skelsten (offentlig administration), Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Sogneskelsten. Firkantet, tilhugget sten. 32 x 32 cm i grundflade, 55 cm høj, hvoraf de øverste 7 cm danner en flad, pyramideformet top. På siden, som vender imod NNV, er indhugget: Rindum På siden, som vender imod VSV, er indhugget: Ringkb

Undersøgelseshistorie

1990
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSogneskelssten, som fritekst, tilhugget granitsten, firkantet med pyramideformet top, indskrift på siden mod NNV: Rindum, og på siden imod VSV: Ringkb., hugget og ifyldt med rødt, står i græs ved vejkant.
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterSkelsten
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum

Skelsten

Skel, den retligt gældende grænse, der omgiver en fast ejendom. Som regel er skellet synligt i marken. Er dette ikke tilfældet, kaldes skellet blindt. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links