Tidslinje

7. april 1792
Stabelafløbning
1807
Udgået
Tegning Til en Canonere Baad i overenstemmelse med hvad som er afhandlet udi De Allernaadigste nedsatte Commisioner for den Danske og Norske Flottillie.
.
Tegning Paa Durksnit Plan af Dækket og Indretningen i Lasten tilligemed tilhørende Profiller til den i Bygning værende Canoneer Baad for den Norske Flotille.
.
Tegning Af Middelspandt med Dimensioner paa tykkelsen af Tømmer og Planker til de Canoneere=Baade som er afhandlet udi De Allernaadigste nedsatte Comissioner for den Danske og Norske Flotillie.
.
Seijl-Tegning for Canoneer=Baaden Staværn.
.
Copie Tegning til en Canoner Baad i Overensstemmelse med hvad som er afhanlet udi de Allernaadigste nedsatte Commissioner for den Danske og Norske Flotille-
.

Fakta

Navn: Staværn

Type: Skærbåd eller Kanonbåd

Nationalitet: Dansk

Konstruktør: E. W. Stibolt

Stabelafløbning: 1792

Staværn var en dansk skærbåd eller kanonbåd. Skibet blev bygget under konstruktør E. W. Stibolt.

Byggestedet er angivet i Orlogsbasen som Frideriksværn. Skibet løb af stablen i 1792.

Båden havde 2 (+6) kanoner ombord samt en styrke af 79 besætningsmedlemmer.

Videre læsning

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler fra orlogsbasen

Eksterne links

---

Denne artikel er sammensat af indhold fra databasen orlogsbasen.dk. I artiklerne får du mulighed for at dykke ned i indhold om en lang række danske orlogsskibe. Vi har valgt at inddrage så mange skibe som muligt. Derfor kan mængden af tekst og data variere, og der vil være artikler uden billeder og navne eller med meget få informationer. Læs mere om orlogsskibene.