Tidslinje

oktober 1801
Konstruktion påbegyndt
10. februar 1802
Stabelafløbning
10. juni 1803
Konstruktion fuldført
1815
Ophugget
Model af Sværdfisken (1802). Hajen var beregnet til forsvar af Reden og sundet. Den var fladbundet og bygget af rettømmer og forsynet med hollandske sværd for at formindske afdrift og luvgerrighed. På stævnene belv den forsynet med 'Giøssing' til at beskytte ankertovene mod overskydning. Under det enelske angreb i 1807 lå Hajen ved fortet Trekroner og deltog i forsvaret af byen fra søsiden. Efter kapitulationen den 7. september samme år faldt Hajen i engelske hænder. Men da den ikke kunne sejle til England blev den ødelagt og sænket.
.

Fakta

Navn: Sværdfisken

Type: Stykpram

Nationalitet: Dansk

Konstruktør: F. C. H. Hohlenberg

Stabelafløbning: 1802

Sværdfisken var en dansk stykpram. Skibet blev bygget under konstruktør F. C. H. Hohlenberg.

Byggestedet er angivet som ukendt. Konstruktionen blev påbegyndt i 1801 og fuldført i 1803. Skibet løb af stablen i 1802.

Skibet havde 20 kanoner ombord, en styrke af 189 besætningsmedlemmer samt en længde på 132 fod og bredde på 30 fod.

Videre læsning

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler fra orlogsbasen

Eksterne links

---

Denne artikel er sammensat af indhold fra databasen orlogsbasen.dk. I artiklerne får du mulighed for at dykke ned i indhold om en lang række danske orlogsskibe. Vi har valgt at inddrage så mange skibe som muligt. Derfor kan mængden af tekst og data variere, og der vil være artikler uden billeder og navne eller med meget få informationer. Læs mere om orlogsskibene.