Abena producerer og sælger hygiejneartikler mv. i flere end 80 lande, og koncernen er den største private arbejdsgiver i Aabenraa Kommune. Den er delt i tre virksomheder med hver sin opgave: Abena Produktion er industrivirksomheden, der fremstiller inkontinensprodukter og babybleer. Abena A/S er grossistvirksomheden, som sammen med Abena Global Supply forhandler ca. 25.000 produkter, der bl.a. omfatter værne- og sygeplejemidler, bleer, rengøringsartikler, engangsartikler, bagepapir, alufolie og meget mere. Kundegruppen omfatter bl.a. sygehuse, plejehjem, butikker, hoteller og restauranter.

Virksomheden begyndte med Sækko A/S, der i 1953 først rengjorde og udlejede jutesække til landbruget og senere startede egen produktion af presenninger. Først i slutningen af 1970’erne begyndte man at producere bleer og senere også inkontinensprodukter. I 2003 skiftede virksomheden navn til Abena.

Den familieejede virksomhed blev stiftet af Jens Terp-Nielsen, som i begyndelsen af 1980’erne trak sig ud af ledelsen og senere blev borgmester i Aabenraa 1986‑89. Ledelsen blev overtaget af hans to sønner Preben og Arne Terp-Nielsen, der har internationaliseret koncernen, som i dag beskæftiger ca. 1.800 medarbejdere, hvoraf omkring 800 arbejder i Aabenraa Kommune.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Aabenraa Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked