BILA A/S er et dansk projekthus grundlagt i 1988 af Per Bisgaard Sørensen og Jørn Larsen. Virksomhedens speciale er at hjælpe kunderne med automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter.

Virksomhedens første gennembrud var pallestableren Palomat. I 1999 blev BILA A/S forhandler af robotter fra Kawasaki og i 2016 af samarbejdende robotter fra Universal Robots. Det er blevet virksomhedens speciale at udvikle brugen af robotterne i fuldautomatiserede produktionslinjer til brug i flere forskellige brancher. Arbejdet omfatter rådgivning, konstruktion, udvikling, servicering m.m. Blandt aftagerne er mejerier og vindindustrien.

BILA A/S er blevet en højteknologisk og meget specialiseret virksomhed, der samlet beskæftiger ca. 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. Hovedsædet ligger fortsat i Nykøbing M, hvor ca. 140 af robotvirksomhedens medarbejdere var beskæftigede i 2016.

I 2015 rykkede BILA A/S ind i de bygninger, møbelvirksomheden Bodilsen brugte frem til konkursen i 2009. I dag ejes virksomheden af Jan Bisgaard Sørensen.

Videre læsning

Læs mere om Industrien i Morsø Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked