I centrum af Hobro på byens gamle hovedgade ligger Bies Gård, der består af et bygningskompleks med et forhus ud mod Adelgade samt flere side- og tværbygninger og bagvedliggende bygninger. De mange bygninger danner et historisk miljø og indrammer to gårdrum.
.

H.I. Bies Bryggeri i Hobro blev i 1841 grundlagt som et hvidtølsbryggeri af brødrene Anton og Frederik Bie. Broderen Hans Jacob Bie købte i 1846 bryggeriet og opførte i 1851 et nyt bryghus og malteri i Adelgade 26. Senere fulgte flere udvidelser, og fra 1860’erne blev der brygget dobbeltøl og bitterøl. Bryggeriet forblev i familiens eje indtil 1980, hvor det lukkede.

Forhuset (1859) er tegnet af Vilhelm Dahlerup, andre bygninger af Gottlieb Bindesbøll. For at bevare det gamle industrimiljø blev hele komplekset med bryghus, lagre, gærkældre, ishus m.m. i 1986 fredet, og det ejes i dag af Mariagerfjord Kommune. Selve bryghuset blev renoveret i 2004 og blev af Fjorden Arkitekter indrettet til kunstbygning; her finder man i dag Kunstetagerne Hobro med skiftende udstillinger. I Bies Gård, som komplekset i dag kaldes, ligger også kulturhuset Biecentret (1992) og Bies Bryghus med specialbryggeri og restaurant (2010).

Videre læsning

Læs mere om Hobros arkitektur

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur

Eksterne links