Brøndby Strandhotel slog dørene op for gæsterne i sommeren 1912. Den hvidkalkede bygning i to etager har terrasser på begge etager, hvorfra man har kunnet nyde udsigten over Køge Bugt. På den øverste terrasse vajede Dannebrog. Der blev anlagt en lille park i forbindelse med strandhotellet, og foran bygningen blev der anbragt palmer i stenkummer. Stedet fungerede som strandhotel i ca. 30 år. Foto fra 1910’erne.
.

I begyndelsen af 1900-tallet var Brøndby Strand præget af gartnerier, landbrug, fiskeri samt et voksende sommerhus- og badeliv. De første sommerhusgrunde blev udstykket i 1917, og langs kysten lå badeanstalter med navne som Sølyst, Neptun og Mandalay. På grænsen til Vallensbæk Kommune lå Brøndby Strandhotel fra 1912. I tiden efter 2. Verdenskrig blev mange af sommerhusene bygget om eller revet ned til fordel for helårshuse, og nye boligområder som rækkehuskvarteret Pilevangen og blokbebyggelsen Maglelund skød op på de tidligere marker. Som del af Køge Bugt-loven fra 1961 og byudviklingsplanen for Køge Bugt blev den første del af boligbyggeriet Brøndby Strandbebyggelsen opført fra slutningen af 1960’erne. Området udviklede sig til en mangfoldig bydel med mange nationaliteter.

I 1972 blev Brøndby Strand Station indviet, og i 1980 blev Strandparken med indsøer og lystbådehavne indviet. Brøndby Strand blev i 1973 et selvstændigt sogn og fik 11 år senere sin egen kirke.

Videre læsning

Læs mere om Brøndby Strand

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Byhistorie