Det ældre stråtækte bindingsværkshus ved Brøndbyvester Kirke er en af blot to fredede bygninger i Brøndby Kommune. De fire østlige fag er fra ca. 1819, mens resten er opført omkring 1850. Bygningen er opført i egnskarakteristisk byggeskik med kragetræer og overkalket bindingsværk med stor afstand mellem stolperne.
.

Nogle af Brøndby Kommunes ældste huse ligger i Brøndbyvester, bl.a. et fredet landarbejderhus på Kirkebjerg Allé 186, hvis fire østlige fag er fra ca. 1819. I Brøndbyvester findes også Brøndby Kommunes første villakvarter, Vesterled. Det blev udlagt som haveby i 1920. Svenn Eske Kristensens kædehuse, Lodderne, i Brøndbyvester fra 1943 er også værd at fremhæve.

Den moderne forstadsudvikling begyndte i Brøndbyvester med blokbebyggelsen Kirkebjerg fra 1946, tegnet af Thorvald Dreyer og opført i røde mursten.

Brøndby Rådhus af Svenn Eske Kristensen blev indviet i 1959 og er et beskedent, men veludført og funktionelt rådhus i gule tegl.

I det sydøstlige Brøndbyvester ligger en række arkitektoniske højborge for Brøndby Idrætsforening (BIF) og dansk sports- og idrætsliv. Det drejer sig bl.a. om Brøndby Stadion, opført i 1965, men udvidet i år 2000 (udvidelsen er tegnet af KSH Arkitekt & Ingeniør), Brøndby Hallen fra 1973, der er tegnet af Paul Anker Ammentorp og Peer Haubroe, Idrættens Hus, som er indviet 1974 og tegnet af Tarquini Mårtensson og Mikael Tarp Jensen, samt Stadionhal 1, der er tegnet af arkitektkontoret i Brøndby Kommune og indviet i 2011.

Videre læsning

Læs mere om Brøndbyvester

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur