Danmarks næststørste modetøjsvirksomhed (efter Bestseller A/S), DK Company A/S, har hovedsæde i Ikast. Virksomheden markedsfører 21 kendte tøjmærker til mænd og kvinder og omsatte i 2018 for 3,1 mia. kr. gennem bl.a. over 200 kædebutikker, der er ejet af selskabet eller drives på franchisebasis. Hertil kommer e-handel og salgsaftaler med mange europæiske stormagasiner.

DK Company er en ung virksomhed, der på kort tid er vokset markant, bl.a. gennem opkøb af flere konkurrenters tøjmærker. I januar 2019 købte DK Company fx mærket Saint Tropez af IC Group A/S.

DK Company blev grundlagt af Jens Poulsen i 2001 i Ikast og er i dag en af Europas førende inden for mode- og livsstilstøj. I 2018 beskæftigede virksomheden ca. 2.200 medarbejdere, heraf ca. 300 i Ikast, 350 i Vejle og 100 i København og resten i de øvrige i kædebutikker og kontorer i Asien og Europa.

Tøjet bliver fremstillet hos underleverandører i primært Kina, Bangladesh og Tyrkiet. Styring, design og markedsføring af brands foregår primært tre steder i Danmark. Fordelingen var i 2018 den, at virksomheden fra Ikast styrede mærkerne Cream, BON’A PARTE, Gestuz, Denim Hunter, Kaffe, KAREN BY SIMONSEN, CULTURE og Educe, mens de i Vejle tog sig af b.young, Blend, Dranella, ICHI, PULZ Jeans, Fransa, Casual Friday og Blendshe. I København foregik styringen af Matinique, InWear, Soaked, Part Two og Saint Tropez.

Videre læsning

Læs mere om handel, service og oplevelseserhverv i Ikast-Brande Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked