Vinger til store vindmøller på lagerpladsen foran Siemens Gamesas store vingefabrik i Aalborg Øst.
.

På Assensvej i Aalborg Øst ligger en af verdens største vingefabrikker – ejet af Siemens Gamesa-koncernen. Indtil fusionen med Gamesa i april 2017 hed fabrikken Siemens Wind Power A/S. I 2016 var der over 2.000 ansatte. Efter flere fyringsrunder i 2017 har virksomheden over 1.500 ansatte og er dermed fortsat den største private arbejdsplads i Nordjylland. Tyske Siemens blev i 2004 direkte involveret i dansk vindmølleproduktion gennem overtagelsen af Bonus Energy A/S, der siden 1999 havde støbt vinger i Aalborg. Med Brande som hovedkvarter for vindmølleaktiviteterne har Siemens siden investeret i udbygning af produktionskapacitet verden over. I Danmark er der blevet investeret i udvidelser af anlægget i Aalborg, der ligger tæt ved både havn og motorvej. Der er i 2017 over 100.000 m2 under tag. Her produceres vinger på op til 75 meter. De største vinger er taget i brug til offshore- vindmøllen på otte megawatt, som Siemens introducerede i begyndelsen af 2017.

Aalborg Kommune er sammen med Ikast-Brande Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune førende i Danmark, når det gælder antal beskæftigede i vindmølleindustrien. I Aalborg står Siemens Gamesa for over halvdelen af beskæftigelsen i branchen.

Siemens Gamesa er en fusion af de to koncerners globale vindmølleaktiviteter. Der er hovedsæde i Madrid og vingefabrikker syv steder i verden.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Aalborg Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked