Det vakte opsigt, da et enigt byråd i marts 2019 vedtog et tillæg til Kommuneplanen 2017-29. Ikast-Brande Kommune gav her Bestseller mulighed for at bygge op til 320 meter i højden i området ved Kåremagervej i Brande. Her ses arkitektfirmaet Dorte Mandrups visualisering af, hvordan Bestsellers nye hovedkvarter kunne se ud.
.

Danmarks største tøjkoncern, Bestseller A/S, har sit globale hovedkvarter i Brande. Virksomheden omsatte i 2017/18 for 24 mia. kr., havde omkring 17.000 ansatte, aftaler med ca. 2.700 kædebutikker og den var derudover repræsenteret i yderligere 20.000 butikker og stormagasiner i op mod 40 lande. Samlet har koncernen omkring 20 tøjmærker. I regnskabsåret 2017/18 åbnede koncernen en ny butik hver anden dag.

Bestseller er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 1975 i Ringkøbing af Troels Holch Povlsen og hustru Merete Bech Povlsen. I 1983 flyttede virksomheden til Brande, som siden har været hovedkvarter for koncernen. Ejerskabet er gradvis overgået til sønnen Anders Holch Povlsen, der i 2001 overtog ledelsen af koncernen.

I Danmark beskæftiger virksomheden ca. 3.300 medarbejdere. Ud over de mange butikker i Danmark foregår koncernaktiviteterne tre steder i Danmark.

I hovedkvarteret i Brande arbejder ca. 1.500 medarbejdere; hovedkvarteret fungerer næsten som en lille landsby, hvor hovedkvarterfunktionerne og hvert tøjmærke har sit eget hus. Herfra styrer koncernen bl.a. tøjmærker som JACK & JONES, NAME IT, ONLY samt ONLY & SONS.

På havnefronten i Aarhus tager ca. 700 medarbejdere sig af tøjmærkerne VERO MODA, MAMALICIOUS, JUNAROSE, Y.A.S og PIECES samt nogle af de fælles koncernfunktioner som it.

I Stilling tager ca. 200 medarbejdere sig af tøjmærkerne VILA og OBJECT.

Herudover har Bestseller et logistikcenter ved Haderslev og kontor i København.

Bestseller får hovedsagelig produceret sit tøj i Kina, Indien, Bangladesh, Tyrkiet og Italien, men har intet ejerskab over de producerende virksomheder.

Den kinesiske virksomhed Bestseller Fashion Group China er ikke en del af Bestsellerkoncernen, men er en selvstændig virksomhed, hvor Anders Holch Povlsen ejer 50 % og Dan Friis og Allan Warburg de øvrige 50 %. Det er de to partnere, der driver virksomheden i Kina med ca. 7.000 butikker i 500 byer.

I 2017 meddelte koncernen, at den planlægger at opføre Bestseller Village & Tower i Brande. Den nye bydel skal ud over Bestseller rumme uddannelsesinstitutioner, 30.000 m2 detailhandel, restaurationer og hotel. Den højeste bygning skal ifølge planerne være omkring 300 meter høj.

I begyndelsen af 2019 annoncerede koncernen, at den vil bygge Danmarks største solcellepark på 150 ha (ca. 300 fodboldbaner). Den skal levere 125 MW energi, hvilket svarer til forbruget hos 80.000 danskere.

Hos Bestseller kontrollerer en medarbejder kvaliteten af de nye damekollektioner.

.

Videre læsning

Læs mere om handel, service og oplevelseserhverv i Ikast-Brande Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked