Oversigt set fra SV
.
Oversigt set fra SØ
.

Faktaboks

Kommune
Jammerbugt Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
10118
Sted- og lokalitetsnummer
100407-17
Anlæg
Dyrefold, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejerlav: Tinglyst på "Den nordlige Del", Vedsted. Kreaturfold. Cirkulært anlæg bestående af en ca. 1,5 m bred og 0,5 m høj vold. Volden er i VNV afbrudt over en strækning af 15 m. Arealet inden for volden er helt plant og måler ca. 30 m i diam.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterDyrefold
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Fortidsmindet er svært erkendeligt i lanskabet. Fortidsmindet er beliggende i et uplejet, uoversigtbart område. Fortidsmindet er i tidligere angivelser placeret til en position 275 meter vest for den faktiske. Dyrefolden er 28-30 meter i diameter og 0,5 meter høj med affladiget top. Ret irregulær form.
2017
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum

Dyrefold

Fold, fast eller flyttelig indhegning af især græsareal til husdyr. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links