Faktaboks

Edith Nørgård
Født
18. juli 1919, Korsør
Død
28. januar 1989, Gentofte
Virkested
Danmark

Biografi

Edith Nørgård arbejdede sammen med sin mand Ole N., siden de mødtes og uddannedes til arkitekter. Efter arkitektuddannelsen arbejdede de især med bygningers omgivelser og landskabsform, og de skabte sammen ikke blot en række af vore fineste haveanlæg, men også større landskabstræk som motorvejsanlæg, bearbejdning af St. Vejleådalen, Kongholmparken og bydelen Albertslund Syd samt grusgravsområdet Hedeland. Lyngbyvejens indføring til København er med sine enkle plantegreb og gennemførte detaljer blevet en meget smuk vej.

Ved Danmarks tekniske Universitet, DTU, omkranser og strukturerer mægtige egebræmmer det store anlæg. De enkelte bygningsafsnit ligger i store flader af lavere buske og småtræer, visse steder formes terrænet med smukke terrasseringer. Individuelle, markante gårdhaver differentierer indtrykket. Et tilsvarende arbejde er Københavns Universitet på Amager. Enkelthed og perfektionisme er gennemgående træk, der er et fast greb om helheden, men samtidig er anlæggene planlagt til mindste detalje. Frodige haverum med gennemarbejdede belægninger ses ud over ved universiteternes gårdhaver bl.a. i arbejder for Toldkammeret, på Louisiana og ved Vangede Kirke.

Genealogi

Nørgård, Edith Kristine, 1919-1989, landskabsarkitekt. *18.7.1919 i Korsør, ?28.1.1989 i Gent., begr. smst. (Mariebjerg). Forældre: Landbrugskons. Christian Lauritz Larsen og Lovise Katrine Hansen. ~6.5.1950 i Kbh. med landskabsark. Ole Nørgård (døbt Nørgaard), *2.3.1925 i Viborg, ?22.4.1978 i Gent., søn af ølhdl. Ernst Vilhelm N. og Ane Kirstine Jensen.

Uddannelse

Afg. fra Kunstakad. Kbh., ark.sk. 1948.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links