Frivillige passer Amagermuseets nyttehave, hvor børnene kan være med til at høste i juli måned.
.
Et medlem af vinterbadeklubben De Dragør Vandhunde tager en dukkert på en frostklar dag i marts 2018. I baggrunden ses det tydelige omrids af Øresundsbroen. Vinterbadeklubben holder til på den offentligt tilgængelige badeanstalt Dragør Søbad, der er inddelt i hhv. en herre-, dame- og fællesafdeling.
.

Dragør Kommune har over 60 foreninger, uniformerede korps og aftenskoler, hvoraf ca. halvdelen er idrætsforeninger, og der er to sports- og idrætshaller.

I Dragør var bjergning af grundstødte skibe et vigtigt økonomisk grundlag, der længe betalte de offentlige udgifter til skoler, fattige og enker. Efter 1910, hvor det offentlige bjergningsvæsen blev nedlagt, blev det derfor et fælles anliggende for byen at organisere det i foreningen Dragør Bjergelav, der fungerede frem til ca. 1965.

Flere foreninger opstod i kølvandet på Kommunalreformen og den kommunale sammenlægning af Store Magleby og Dragør i 1974. Store Magleby Bylaug, Foreningen Vennekredsen og St. Magleby Bevaringsfond repræsenterer således de sidste rester af landsbyfællesskabet, mens Saltholmsejerlauget driver øen Saltholm, der dog ligger i Tårnby Kommune. Dragør Borgerforening, Dragør Borgerlige Skyttelaug, Dragør Bevaringsnævn og Beboerforeningen for Dragør Gamle By vidner om byfællesskabet og har medvirket aktivt til at bevare den gamle skipperby.

De maritime relationer fastholdes på Dragør Havn gennem Dragør Bådelaug, Dragør Sejlklub, Dragør Strandjagtforening, Dragør Kajak Klub, Kajakklubben Pilen og Dragør Motorbådsklub. Museumsforeningerne, Dragør Turistråd, Amager Revyen (tidligere Dragør Revy) og Dragør Sangforening tilbyder kulturelle aktiviteter, mens Smag på Dragør og Sildens Dag holder fast i de gamle kulinariske traditioner. Dragør Bibliotekerne har filialer på Vestgrønningen og i Hollænderhallen.

I Dragørs Aktivitetshus kan kommunens pensionister deltage i aktiviteter og arrangementer. Aktivitetshuset drives af frivillige. I 2018 var Venligboerne i Dragør den forening, der modtog det største tilskud til frivilligt socialt arbejde fra kommunen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Dragør Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige