I Dragør Musik- og Kulturskole begynder tilbuddene med babymusik og rytmik og fortsætter med soloundervisning og samspil. Der udbydes kor og orkestre, hård rock for 16‑18-årige samt indføring i computermusik. En billedskole og dramaskole hører også til tilbuddene.
.

I Store Magleby var sækkepiben som danseinstrument endnu i brug i 1692. Selv om der senere kun blev benyttet violiner, bevarede musikken på Amager alligevel sit særpræg. Den privilegerede stadsmusikant over Københavns Amt forsøgte i 1700-tallet at gennemtvinge sin eneret til at spille musik over for hollænderbønderne, der var indvandret tilbage i 1500-tallet. Bøndernes talsmand hævdede imidlertid, at stadsmusikanternes svende ikke evnede at spille bøndernes traditionelle musik, og desuden havde indbyggerne i Store Magleby hævd på at bruge deres egne spillemænd, som var bedre til at betjene dem med den rigtige musik.

I dag udfolder musiklivet sig bl.a. i kommunens to kirker. Dragør Kirke har sin egen musikalske profil med både klassiske ensembler og jazzorkestre på programmet. Også koncerter, hvor klassiske musikere og jazzmusikere mødes i kirkerummet, er en del af profilen.

Dragør Kommune har ingen egentlig musikscene. Restaurant Beghuset præsenterer indimellem intimkoncerter, og ved det store Dragør Marked, der afholdes i juni, optræder bl.a. populære dansktopnavne og forskellige coverbands. Ved Dragør Havnefest, der finder sted hvert år over en weekend i august, spiller danske poporkestre ved gratis udendørs koncerter.

Dragør Musik- og Kulturskole underviser børn og unge i korsang, teori og hørelære, i at spille forskellige instrumenter samt i sammenspil.

Flere af 1960’ernes og 1970’ernes store musiknavne havde base i Dragør. Otto Brandenburg boede i Dragør i en årrække, og John Mogensen boede de sidste mange år af sit liv i byen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Dragør Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans