Minibasket Festival i Hørsholm i juni 2017 for drenge og piger.

.

U7-børnene træner i klubbens røde, hvide og blå farve med håbet om at komme på førsteholdet en dag. Rungsted Ishockey Klub er stiftet i 1941 og var Danmarks første klub, der kun tilbød ishockey.

.

Der er registreret ca. 15.000 foreningsmedlemskaber inden for kultur og idræt i Hørsholm Kommune, og mange af foreningerne er repræsenteret i de to paraplyorganisationer Idrætsrådet og Fritids- og Kulturrådet. De tre største foreninger er Hørsholm Golfklub, Hørsholm Svømmeforening og Hørsholm Rungsted Tennisklub med et samlet medlemstal på 5.460 (2016). Kommunens ældste idrætsforening er Hørsholm Skytteforening (stiftet 1863), der oprindelig havde skydebane i Slotshaven, men siden 1960’erne i Hørsholm Idrætspark, hvor kommunens idrætsliv primært udfolder sig. Rungsted Seier Capitals førstehold (tidl. Rungsted Ishockey Klub, stiftet 1941) har flere gange vundet både danmarksmesterskaber og pokalturneringer.

På kulturområdet er Museumsforeningen for Hørsholm & Omegn værd at nævne. Foreningen er stiftet i 1944 under Besættelsen med det formål at få oprettet et lokalhistorisk museum i Hørsholm.

Spejderhytten Birkeholt er tegnet af Peter Villefrance og er hjemsted for to spejdergrupper i kommunen: Bent Byg (stiftet 1969) og søspejderne Jon Litle Sø (stiftet 1955). Begge hører under Det Danske Spejderkorps.

Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm arbejder for at støtte og udvikle frivilligheden i Hørsholm Kommune overvejende i relation til sociale foreninger eller patientforeninger.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hørsholm Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige

Eksterne links