Sjælsø Rundt blev afholdt første gang i 1970, hvilket gør det til Danmarks ældste motionscykelløb. Løbet, som hvert år har ca. 8.000 deltagere, begynder ved Hørsholm Kirke og går bl.a. omkring Sjælsø. Der er fire ruter på hhv. 10, 33, 50 og 133 km. Alle ruter lægger vejen forbi Sjælsø, men den længste rute fører også deltagerne forbi Esrum Sø og rundt om Arresø.

.

Fortællingerne om det nu nedrevne Hirschholm Slot står stærkt i Hørsholm Kommune. Kongefamiliens tidligere residens i Hørsholm afspejles bl.a. i navne på veje, byggerier og anlæg som Mathildevej, Dronningedammen og aktivitetscenteret Sophielund efter dronning Sophie Magdalene.

Ridebanen nord for Slotssøen er et samlingspunkt for hørsholmerne ved højtider og større arrangementer, bl.a. tændes det store juletræ her. På sankthansaften er der bål ved Hørsholm Kirke og i Rungsted Havn.

Kulturdagen i Hørsholm arrangeres i et samarbejde mellem kommunen og handels- og kulturlivet, og på Hørsholm Udstillingen har borgerne siden 1980 kunnet udstille deres kunstværker. Den nationale mølledag markeres med et åbent hus-arrangement på Hørsholm Mølle.

Håndværkerstenen bliver hvert andet år drejet fem kvarte omgange.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hørsholm Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger