Sejren er i hus med et 2‑1 resultat over Herning Blue Fox i september 2018. De stærke tyre kunne i 2014 fejre 50 år i den bedste danske liga, Metal Ligaen. De har vundet det danske mesterskab seks gange og er blevet pokalmestre én gang.
.
Rødovre Kommunes hovedbibliotek, der ses til højre i billedet, ligger i forbindelse med rådhuset. Der er to filialbiblioteker: Trekanten i Islev og Tremilen, der ligger i boligkvarteret omkring Vestbad.
.
I 1961 åbnede en skøjtehal ved Rødovrevej, der var Danmarks første overdækkede isbane. Da Rødovre Skøjte og Ishockey Klub blev stiftet året efter, fik den hjemmebane her. Spillerne havde Rødovres kommunevåben med en okse på dragten. Foto fra åbningsåret.
.

Rødovre Kommunes foreningsliv voksede frem fra begyndelsen af 1900-tallet med nogle få idrætsforeninger. I dag er der omkring 450 foreninger, der dækker over en bred vifte af områder. 72 folkeoplysende foreninger får tilskud af kommunen. Af de tidlige foreninger kan nævnes Cykelklubben CK Fix (stiftet 1914), Rødovre og Omegns Gymnastikforening (stiftet 1924) samt Boldklubben Orient (stiftet 1932), der i dag er en del af Gymnastik- og Idrætsforeningen Orient. Kommunen har fem idrætsanlæg og to svømmebade, herunder det fredede Vestbad.

Sports- og idrætsklubberne dækker et bredt felt af sportsgrene, fx har kommunens største forening, Gymnastik- og Idrætsforeningen Orient, også handicapidræt på programmet. Kommunen er særlig kendt for ishockey med Rødovre Mighty Bulls, der er den professionelle eliteafdeling af Rødovre Skøjte og Ishockey Klub (1961 og 1962), der også har en kunstskøjteafdeling. De holder til i Rødovre Skøjte Arena (indviet 1995). Kampsport er også rigt repræsenteret, fx med klubber inden for karate, jiu-jitsu, taekwondo og boksning. Danmarks største cheerleaderforening, Rockets Cheerleaders (stiftet 2009), er beliggende i kommunen.

Foreningshuset Højnæsvej rummer en række foreninger. Kommunens andet foreningshus er Rødovregård. I det brugerstyrede værksted Vandværket kan ældre og pensionister benytte faciliteterne.

Rødovre Frivilligcenter er stiftet i 2007 og ligger ved Ældrecentret Broparken og arbejder især med at hjælpe foreninger inden for det sociale område. Rødovre Bibliotek har ud over hovedbiblioteket filial i Trekanten i Islev og på Tremilen, der også rummer en café med boligsociale aktiviteter. Ved hovedbiblioteket ligger kulturhuset Viften med biograf, hvor der afholdes koncerter, teaterforestillinger og andre kulturelle arrangementer.

Med maske for munden og spraydåse i hånden kan børn udfolde sig kreativt i skolernes sommerferie. Graffiti er blot ét af mange tilbud, som Rødovre Kommune i samarbejde med foreninger og klubber hvert år udbyder som sommercamps for kommunens skolebørn. Billedet er fra Rødovregård, der er kommunens medborgerhus.

.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Rødovre Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige