3- og 5-m-vippen udgør det ikoniske V i friluftsbadet Vestbad. I 1970 blev Vestbad udvidet med svømmehal og fitnesscenter, der blev renoveret i årene 2017‑18, og i 2006 med en wellnessafdeling. Friluftsbadets restaurering forventes afsluttet i 2019. Foto fra ca. 1960.
.

I 1958 åbnede Vestbad, som er et moderne friluftsbad med tilhørende park beliggende i det nybyggede højhuskvarter Milestedet mellem Roskildevej og Roskildebanen. Vestbad blev anlagt i fællesskab mellem Brøndby og Rødovre Kommuner og blev opført som et helstøbt, klassisk velfærdsanlæg til gavn og glæde for områdets nye beboere og kommunernes borgere. Siden er friluftsbadet blevet udvidet med indendørs svømmehal, træningshal, wellnessafdeling, vandlegeområde m.m.

Arkitekten bag Vestbad var Rødovres daværende stadsarkitekt, Børge T. Lorentzen, mens landskabsarkitekterne C.Th. Sørensen og Arne Levin stod for parken rundt om friluftsbadet. Sørensen var også rådgiver på de grønne områder i det omkringliggende boligområde.

Vestbad har siden opførelsen været et populært udflugtssted og har desuden været brugt som ramme for sportsbegivenheder. I 2017 blev friluftsbadet fredet og er i 2018 under renovering af GHB Landskabsarkitekter og Wohlert Arkitekter med henblik på at blive ført tilbage til sit oprindelige udseende.

Vandlegepladsen består af små krumme bassiner og har en skulptur, Vandhøne, fra 1958 skabt af J.P. Junggreen Have.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Brøndby Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige