Kattegatkysten ved Tisvilde Hegn er året rundt et populært mål for det aktive friluftsliv i Gribskov Kommune. Området er et af Sjællands mest uforstyrrede kystlandskaber, uden store veje og bebyggelse og med fin overgang mellem kyst, klit og skov.
.
Ensomheden og det svindende dagslys udnyttes til en aftentur langs den vindomsuste Tisvildeleje Strand.
.

Siden sidste halvdel af 1800-tallet har Gribskov Kommune sammen med resten af Nordsjælland haft stor betydning for friluftslivet i hovedstadsregionen. Derfor er der op gennem 1900-tallet anlagt og afmærket en lang række stier, vandre- og cykelruter samt etableret talrige andre faciliteter for offentligheden. Det gælder både i skovene og på nordkysten, som rummer nogle af Sjællands bedste badestrande.

En central del af Naturstyrelsens forvaltning er at sikre mulighederne for friluftslivet i de statsejede områder. Både søerne og de store statsejede skove rummer således en række forskellige faciliteter som primitive lejrpladser, sheltere og bålpladser. I Græsted-Aggebo Hegn kan man eksempelvis slå sit telt op, hvor man vil, og overnatte en enkelt nat, mens fiskeriet i bl.a. Esrum Sø er frit, så længe man har det statslige fisketegn.

Pilgrimsruten Esrum-Tisvildevejen er en vandrerute gennem størstedelen af Gribskov Kommune, skabt af en gruppe frivillige i 2015.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Gribskov Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

Eksterne links