En cyklist er på vej sydpå ad den ca. 2 km lange asfalterede cykel- og gangsti rundt om Strandengen ud mod Kalveboderne. Ud over stien langs Strandengen går flere lange cykelruter gennem Hvidovre Kommune, heriblandt Vestegnsruten på ca. 42 km, Befæstningsruten på ca. 90 km og Hurtigruten på ca. 64 km. Dertil kommer supercykelstien Ishøjruten, der gennemskærer kommunen ad Gammel Køge Landevej.
.

Friluftslivet er især knyttet til Hvidovre Kommunes mange rekreative områder. Her er der anlagt motionsruter af forskellig længde, og går eller cykler man ad stierne langs Vestvolden, i Mågeparken og i de kunstigt anlagte kystnære parker ved Kalveboderne, har man rig mulighed for at nyde det varierede landskab og dets forskelligartede dyre- og planteliv. Blandt de mere bemærkelsesværdige stier er den knap 6 km lange Planetsti.

Man kan bade fra kommunens eneste badestrand, som ligger i Lodsparken. Den fine sandstrand med det lave vand indgår i den nye Hvidovre Strandpark, som blev indviet i 2017 efter anlæg af grønne områder og en udvidelse af selve stranden. Med udgangspunkt i den nærliggende Hvidovre Havn kan man desuden sejle i kajak, windsurfe eller afprøve fiskelykken med Kalvebodernes havørreder og fladfisk.

Kommunens naturformidling foregår på Quark NaturCenter på Avedøresletten. Quark NaturCenter, som blev åbnet og indviet i februar 2014, er et moderne, prisbelønnet naturcenter med naturrum, bål- og shelterplads.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Hvidovre Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv