Sandstranden på Enø er en af kommunens mest populære badestrande på grund af det fine sand. Den ligger tæt på et stort sommerhusområde og nær den folkekære Græshoppebro, som ses i baggrunden. Broen forbinder Enø med Sjælland. Stranden på Enø blev nærmest landskendt i 2015, da tre cirkuselefanter skulle bade på stranden. Det endte brat, da en af elefanterne gik amok og smadrede en bil.
.
Der er stor interesse for at sejle i kano på Suså. Derfor kan man leje kanoer og sejle ned ad åen, noget, mange skoler benytter sig af. Det er også muligt at sejle i egen kano eller kajak. Alle både skal være forsynede med en nummerplade, og der må højst være 220 udlejede kanoer i åsystemet på én gang. Det har været nødvendigt at lave disse og andre restriktioner om fx landgang, for at naturen ikke skal forstyrres for meget. Når det årlige Susåløbet afholdes, sejler folk i kanoer og kajakker ned ad åen dels for konkurrencens skyld, dels for oplevelsens skyld.
.

For at understøtte et aktivt liv i det fri til gavn for bl.a. sundhed og livskvalitet er kommunen ved at udbygge og forbedre det rekreative rutenet. Nettet udgøres af »grønne« vandre- og cykelruter samt af »blå« ruter og støttepunkter til kano og kajak.

Senest er der etableret en vandre- og cykelrute i Den grønne ring omkring Næstved. Ruten har bl.a. forbindelse til den skiltede vandrerute Sjællandsleden, som følger kysterne og Suså. Der er også forbindelse til den nedlagte jernbane Fodsporet mellem Næstved og Slagelse. Jernbanen er omlagt til gang- og cykelsti, og på dele af ruten er det også muligt at ride. De nationale og regionale cykelruter N9, N7, R51, R54, Østersøruten og R88 Munkevejen går gennem kommunen.

Langs dobbeltkysten ved Karrebæk Fjord og Dybsø Fjord samt ved Præstø Fjord er der turmuligheder for kano og kajak med primitiv overnatning. Suså har i mange år været utrolig populær til både dagture og længere ture på 2‑3 dage i kano. De fleste lejer en kano og sejler med strømmen ned mod Næstved, men man kan også købe en gæstenummerplade og sejle med sin egen båd.

Vil man bade, er Blå Flag-sandstranden på Enø en mulighed. Også Karrebæksminde Strand lige nord for havnemolen har ofte en god sandstrand. Ud for den kommunale Kristiansholm Plantage ved Bisserup Strand er der også bademuligheder, selv om bunden her er mere stenet.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Næstved Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv