Cykeltur ved Furesø.
.
Hundeluftning langs Skodsborg Strandvej.
.
Sjælsø Strand ved Eskemose Skov er et populært badested, og i sommerperioden er der opsat en badebro, der fører ca. 20 m ud i søen. Badevandskvaliteten i Sjælsø er i bedring, men sidst på sommeren kan der stadig forekomme opblomstringer af blågrønalger, hvilket i perioder kan medføre badeforbud.
.
Vinterbadning i Vedbæk. Badning og sejlsport i området ved Vedbæk Havn er blandt de mange muligheder for at bruge naturen aktivt for de 56.133 indbyggere i Rudersdal Kommune.
.

Den varierede natur giver gode muligheder for et aktivt friluftsliv. Cyklister, løbere og vandrere kan benytte Rudersdalruten, som er et stisystem på maratondistancen 42,195 km. Hertil kommer bl.a. VM-ruten, der blev brugt til VM i landevejscykling i 2011, træningsruterne Kongeruten og Sandbjergruten samt MTB-sporene i Geelskov og Rude Skov. I Rude Skov ligger desuden den 2,5 km lange Lysløjpe, som på de mørke vinteraftener oplyses af 239 lamper.

Naturstyrelsen har sheltere og overnatningspladser flere steder i kommunen. Der er større overnatningspladser i Femsølyng og ved Strandmøllen samt adskillige mindre pladser i bl.a. Rude Skov, Jægersborg Hegn og Geelskov. Derudover er der anlagt bålpladser til fri afbenyttelse både på kommunens arealer og i statsskovene.

Fra Øresundskysten kan man bade ved Vedbæk Nord- og Sydstrand og Skodsborg Strandpark samt på stranden ved Lokeshøj og Struckmannparken. Der er ligeledes gode bademuligheder i Sjælsø ved Eskemose Skov og i Storekalv i Furesø fra Kinabugten, Holte Roklub og Birkerød Sejlklub.

Både Rude Skov Naturskole og Grevemosehus tilbyder forskellige ture og aktiviteter for daginstitutioner og grundskolens klassetrin. Desuden er der naturskole i Raadvad.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Rudersdal Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv