Det er muligt at sejle med turbåd på Sorø Sø i sommerhalvåret, hvor Sorø Bådfart arrangerer forskellige oplevelsesture på søen. Mange sejler også på søen i egen eller lejet robåd, kajak eller kano, og der afholdes regelmæssigt konkurrencer i roning på søen.
.

Det er let at komme ud i naturen i Sorø Kommune. Vil man mødes med andre, er der flere foreninger for friluftsliv. Der opstår hele tiden nye fællesskaber om cykling, vandring mv. Sorø samarbejder med Holbæk og Kalundborg Kommuner om udvikling af Naturpark Åmosen. Mod syd ejer Naturstyrelsen arealer ved Kongskilde og Frederikskilde, hvor der er en udstilling om natur, geologi og landskab og faciliteter til naturvejledning. Der går flere markerede cykelruter på kryds og tværs af Sorø Kommune, bl.a. Jyderupstien, Munkevejen og Istidsruten. Der er også mulighed for at vandre på lokale stier og fjernvandreruter.

Der er tre badeområder med Blå Flag: Frederikskilde ved Tystrup Sø og Sorø Sø ved hhv. Skjolden og Parnas. Sorø Sø er blevet »Badepunkt«, en ny nordisk mærkningsordning for særlig naturskønne badesteder. Man kan ro i kano bl.a. på Suså og overnatte ved Frederikskilde Strand.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Sorø Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv