På en overskyet sommerdag skærer en kajak sig gennem vandet langs Bremdal Strand, mens lystbådenes hvide master strækker sig mod den grå himmel i Holstebro-Struer Havn i syd. Struer Bugt er populær blandt kajakroere, ikke mindst pga. Struer Kajakklub, som siden 1945 har haft klubhus på Bremdal Strand.
.
Odby Klint er populær blandt paraglidere.
.

Der er et stort udvalg af vandreruter i Struer Kommune. Rundt om Kilen er der etableret en vandresti, hvor man på 14 km kommer forbi overdrev, høje skrænter, rørsumpe, kildevæld og skove. Dertil kommer en række afmærkede kystvandringer som Jegindø Rundt, Venø Rundt og Odby Sløjfen. Gennem kommunen kan man også følge Drivvejen, hvor kvæg blev drevet til de store markeder i Nordtyskland.

Kommunens største friluftsattraktion er dog den lange og varierede kyst, og meget naturligt er en stor del af kommunens friluftsliv knyttet til de kystnære områder og vandet. Her findes 24 badestrande, og i 2018 vajede det Blå Flag over Bremdal Strand og Toftum Bjerge Strand. De seks havne er et godt udgangspunkt for sejlbådssejlads og benyttes flittigt af lystbåde i sommerhalvåret. Desuden er der gode muligheder for kajakroning og windsurfing, ligesom bl.a. Toftum Bjerge, Odby Klint og Venø er populære blandt paraglidere.

Naturformidlingen i kommunen foregår bl.a. på Naturskolen Kjærgaard Mølle, som har en tilknyttet naturvejleder. Ved Oddesund findes desuden et 12,5 m højt udsigtstårn med formidling om dyrelivet over og under vandet, om naturen, landskabet m.m.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Struer Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv