En stor del af Vesthimmerlands Kommunes friluftsliv knytter sig til kysten. Her har en vandcykel fået en fyldt gummibåd på slæb vest for Aggersundbroen.
.

Der er mange muligheder for friluftsliv i Vesthimmerlands Kommune. I 2015 vajede det Blå Flag eksempelvis over Hvalpsund, Ertebølle, Trend, Rønbjerg og Løgstør Strande. Derudover har kommunen flere rene badesøer. Cykelruter omfatter Himmerlandsstien og ruten rundt om Vilsted Sø, ligesom der er en række vandreruter. I Hvalpsund og Løgstør er der ro-og kajakklubber, og det er muligt at ro på flere søer og åer. Især åerne er også populære blandt lystfiskere, som her kan fange både hav- og bækørred. De, som ønsker at overnatte i naturen, kan benytte kommunens ni shelterpladser og mange små, private pladser.

Naturekspeditionen, som er Vesthimmerlands Kommunes naturformidlingstilbud, har fem naturbaser, hvor man kan få inspiration til at udforske naturen på egen hånd, og naturvejlederen har et »rullende naturcenter«, som kan bestilles til arrangementer. Formidlingen af kysterne og fjorden sker fra Limfjordsmuseet i Løgstør.

Der afholdes jævnligt ture i kommunens naturområder, og især Skovens Dag tiltrækker hvert år mange mennesker.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Vesthimmerlands Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

Eksterne links