Epitafie indskrift og våbenskjolde med Christoffer Kruses fædrene og mødrene våben.

.

Fakta

Malerierne er placeret i kor. Malerierne er dateret til 1707-1707 (1620-1750 Barok). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Epitafie indskrift og våbenskjolde med Mette Kaas fædrene og mødrene våben.
.

Kalkmalerierne i Guldager Kirke forestiller indskrifter og våbenskjolde. Derudover indeholder kalkmalerierne planteornamentik borter. De ornamentale detaljer viser motiverne ranke og blad.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. Indskrifterne og våbenskjoldene tilkendegiver Christoffer Kruse og Mette Kaas begravelse i nærheden af korbuen.

Kalkmaleriet på korbuen er i en generelt set tilfredsstillende tilstand.

Kirken

Guldager Kirke har romansk kor og skib opført i små ukløvede marksten med hjørnekvadre på granitsokkel. Korbuen er sat med kvadre. Skibets grundplan er usædvanlig, idet vestgavlen er 1,8 m bredere end østgavlen. O. 1500 forhøjedes skibet med 10 skifter i munkesten, formentlig i forbindelse med overhvælvningen ca. 1500-20. Skibets to østre hvælv er ottedelte, de to vestre seksdelte. De senmiddelalderlige hvælv i koret er totalt ommuret i 1942. Fra o. 1500 er også våbenhuset i munkesten på skibets sydside og vesttårnet i munkesten over genanvendt granitsokkel med samtidigt hvælv i tårnrummet og trappehus mod nord.

Videre læsning

Læs mere om kirker i Esbjerg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links